Netflix nyheter
Netflix Nyheter

Netflix fortsätter skapa eget material!

I och med att Netflix fortsätter sin expansion till originalinnehåll har det definitivt blivit ett mål för deras utnyttjande av serietidningsmarknaden. Med sådana titlar från Millarverse att se fram emot, den här gången ser Netflix på Vertigo comics ‘The Sandman. Här är allt vi vet hittills under den första säsongen av The Sandman.

I juli 2019 rapporterades det av Deadline att Netflix och Warner Bros. TV hade haft samtal för att diskutera framtiden för Neil Gaimans The Sandman. Med bekräftelse på att Netflix framgångsrikt har plockat upp serien, tog detta titeln ur utvecklingslimbo som den hade varit med i över ett decennium.

Anpassningen kommer att hanteras av Allan Heinberg som tidigare arbetat med Wonder Woman och Grey’s Anatomy kommer att fungera som både författare och showrunner för The Sandman. Skaparen av The Sandman, Neil Gaiman kommer att fungera som verkställande producent tillsammans med David S. Goyer.

Netflix - The Sandman

Säsong 1 är på väg!

När kommer The Sandman säsong en till Netflix?

I en intervju med Digital Spy bekräftade Neil Gaiman att serien kommer att komma någon gång 2021. Med tanke på produktionsförseningar (se nedan) förväntar vi oss för närvarande den senare halvan av 2021.

Vad är The Sandman?

The Sandman är en amerikansk serietidningsserie skapad av Neil Gaiman. En av få serietitlar som blev en New York Times bästsäljare, The Sandman-serien var flaggskeppstiteln för Vertigo-serier. Neil Gaimans författarskap är känd för sin syn på mytologi och hans användning av antropomorf personifiering av metafysiska enheter. Några av Gaimans senaste och mest populära verk är titlar som Starz ‘American Gods, Good Omens på Amazon Prime och Lucifer på Netflix.

Sandmans historia kretsar kring karaktären Dream, en av de sju ändlösa. Drömmen, tillsammans med den andra ‘Endless’ är miljarder år gammal och representerar var och en en utföringsform av en naturlig kraft. Dröm, även känd som Morpheus tillsammans med en hel massa andra namn och titlar som förvärvats under miljarder år, är den antropomorfa personifieringen av drömmar. Morpheus bor i hans rike “The Dreaming” där han har fullständig och fullständig kontroll men kämpar för att anpassa sig till förändring (ett gemensamt tema som återkommer genom hela serien).

I början av berättelsen kallas Morpheus till ockult ritual men fångas och hålls fängslad i 70 år. Så småningom flydde skulle Morpheus skörda sin hämnd på sina fångar och skulle återvända till sitt rike. Under Morpheus frånvaro hade hans rike fallit i ett tillstånd av förfall och skulle börja bygga upp det igen. Medan han var fången hade Morpheus tid att reflektera över sitt förflutna men utmaningen att ångra tidigare synder skulle vara ett enormt åtagande som är miljarder år gammalt och satt på hans sätt.

 

Läs mer om Netflix här

Se trailer här

Läs mer om Netflix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *