SING

Christopher Wollter – en skönsjungande mångsysslare

Blogg

Det finns kändisar som många känner till, vars ansikten ringer i både den enda och den andra klockan,  men som få har riktig ordentlig koll på.  Christopher Wollter är på alla sätt en sådan kändis. Visst är hans yttre bekant och säkert kan många minnas hans övertygande insatser i svenska storfilmer och serier, men vem är han på riktigt? Och är han egentligen sångare eller skådespelare?

Christopher Wollter är dubbelt aktuell år 2022

Christopher Wollter är en multitalang som utan svårigheter rör sig mellan teaterns och musikens värld. Han har spelat i såväl välsedda musikaler som kända svenska filmer. Under 2022 lyckas Wollter faktiskt vara dubbelt aktuell. I år spelar Christopher Wollter i Så som i himmelen där han gestaltar rollfiguren Conny, och samtidigt har han en av huvudrollerna i Camilla Läckbergs långkörare på Viaplay – Lyckoviken. I den förstnämnda får han använda såväl sin röst som sitt skådespeleri, medan han i den andra är såpastjärna där fokus ligger på intrig och spänning.  

Att kombinera sång och skådespeleri är inget nytt för Christopher Wollter. Han har tidigare haft bärande roller i flera kända musikaler. Doktor Zjivago och Sound of Music för att nämna två. Dessutom har Wollter vid ett flertal tillfällen gett sig ut på turné tillsammans med parhästen Åsa Fång, för att tolka giganterna Jacques Brel och Edith Piaf. Även detta en mycket omtyckt föreställning som samlat stor publik. Åsa Fång och Christopher Wollter känner varandra mycket väl. De båda har bland annat spelat mot varandra i musikalerna “Banankontakt”, “Miss Saigon” och “Doktor Zjivago”. 

Christopher Wollter är släkt med storheter 

En vanlig missuppfattning är att Christopher Wollter är son till den framlidne skådespelaren Sven Wollter. Så är inte fallet. Dessa två är förvisso släkt, men på betydligt längre avstånd än som far och son. Sanningen är att Christopher Wollters farfar var bror till Sven Wollter, så på så vis hör dessa två skådespelare ihop. 

Sven Wollter är dock inte den enda skådespelaren som kan kopplas samman med Christopher Wollter. Sedan lång tid tillbaka lever Christopher Wollter med Bergman-skådespelerskan Julia Dufvenius. De båda träffades redan år 1998 på en fest och har idag två barn tillsammans – en tjugotvåårig dotter och en femtonårig son. 2005 gifte sig paret. 

Under 2021 fick tittare en insyn i hur paret Christopher Wollter och Julia Dufvenius lever, när de båda var med i relationsserien ”Tillsammans med Strömstedts”. Jenny och Niklas Strömstedt träffade paret under ett par dagar, och hann under denna tid gräva i Christophers och Julias relation. Nyfikna fick då också inblick i Christopher Wollters familj och höra paret Wollter- Dufvenius kärlekshistoria från början. 

Julia Dufvenius och Christopher Wollter spelar mot varandra

I en familj där båda föräldrarna är skådespelare, är det kanske inte helt märkligt att rollerna ibland korsar varandra. Detta har hänt även Christopher Wollter och hans fru Julia Dufvenius. Vid ett flertal tillfällen har faktiskt denna duo spelat mot varandra. Nu senast i serien “Heder” som Julia Dufvenius varit med och skapat, samt spelar en av huvudrollerna i. I Heder gestaltar Christopher Wollter och Julia Dufvenius ett kärlekspar. Just precis som i verkliga livet, men med skillnaden att seriens kärlekspar lever ett betydligt farligare liv än vad skådespelarna gör privat. 

Christopher Wollter byter stad och scen

Christopher Wollter är förvisso född i Vänge i Uppsala län, men växte upp i skånska Lund. Utbilda sig gjorde han i på västkusten, i Göteborg. Under sitt yrkesliv har han pendlat mellan många av Sveriges scener. Ofta har Christopher Wollter haft Malmö som spelplats, då han flera gånger ingått i Malmö Operas ensemble. Just nu är det åter Göteborg och Scandinavium som gäller för Wollter, då det är där “Så som i himmelen” framförs. Framtiden får utvisa i vilken stad vi får se denna begåvade sångare och skådespelare, Christopher Wollter, nästa gång. Var det än blir, lär publiken få njuta av musik och teater i världsklass. Christopher Wollter har med åren blivit ett eftertraktat namn i den svenska underhållningsvärlden och kammar numera ofta hem huvudrollerna i uppsättningar. 

Privat är det dock Stockholm som gäller för Christopher Wollter. Sedan många år är det i huvudstaden som Wollter och hans familj huserar. Paret har även ett sommarställe på skärgårdsön Malö i Orust kommun. Malö är en ytterst liten ö med endast trettiofem i bofast befolkning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *