Jönssonligan stream

Blogg Svenska filmer Svenska serier

Jönssonligan är en filmserie som idag räknas som en svensk kulturklassiker. När de första filmernasläpptes i början på 1980-talet kom de först på biografer och sedan på VHS. Men idag är det lite annorlunda. Numera finns Jönssonligan att se som stream. Men mer om det kommer du att få läsa om lite längre ner i denna artikel.

Om filmerna

Att Jönssonligan filmerna är en succé går att mäta med antalet filmer som finns i serien. I den första uppsättningen finns det hela åtta filmer att se. Samt två reboots som har kommit de senaste åren.

Filmerna kretsar kring den kriminella trion som leds av Charles Ingvar Jönsson där ligan har fått sitt namn. De övriga medlemmarna heter Ragnar Vanheden och Dynamit-Harry. Andra karaktärer i filmerna är till exempel Rocky, Doris och direktör Wall-Enberg. I filmerna får vi följa när de planerar och utför olika kupper.

Eftersom att filmerna är många har både regissörer och skådespelare varierat. Men några av de kändaste skådespelarna från filmerna är Gösta Ekman, Ulf Brunnberg, Björn Gustafsson och Birgitta Andersson. I de nyare filmerna kan vi bland annat se Alexander Karim, Hedda Stiernstedt, David Sundin och Henrik Dorsin spela de kända karaktärerna.

Förutom att det finns reboots på originalfilmerna finns det även några filmer för barn som går under namnet lilla Jönssonligan.

Jönssonligan stream

Trots att det har gått över 40 år sedan den första filmen i serien hade premiär så är det fortfarande en populär filmserie som lever vidare. Ett sätt som filmserien lever vidare på är via streamingjänster. I denna avslutande del kommer du att få en kort genomgång på hur du kan gå tillväga för att kunna se på filmerna digitalt. Alltså via streaming. Det är svårt att hitta alla filmer på en och samma tjänst. Men många av filmerna kan du till exempel köpa på SF anytime, Google play, Apple play och Viaplay. Sedan kan du hyra ett flertal av filmerna på viaplay, Google play och Apple play.

Slutligen finns filmerna även på ett flertal streamingtjänster. Om du har ett abonnemang på Cmore, Com Hem, cineasterna eller Netflix kan du se flera av filmerna. Men som sagt så kan utbudet se lite olika ut och som det ser ut just nu har ingen streamingtjänst alla filmer.

Det bästa du kan göra om du vill se och äga alla filmer om Jönssonligan är att köpa dem på dvd. De finns att köpa en och en, eller i en samlingsbox i butiker som säljer filmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *