Hur lång tid tar det att ladda en elbil

Hur lång tid tar det att ladda en elbil hemma?

Blogg

För en ägare av en elbil är det skönt att ha möjlighet att ladda bilen hemma. Detta kan uppnås genom att installera en så kallad laddstolpe utanför sitt hus och på så vis ge sig själv möjligheten till en smidig laddning av bilen. En del skräms av tanken att inte snabbt kunna susa iväg och tanka bilen om man behöver använda den. Att ladda en elbil tar, som bekant, längre tid än att tanka en traditionell bil. Men hur lång tid tar det att ladda en elbil hemma förutsatt att du har egen laddstolpe?

Hur lång tid tar det att ladda upp en elbil till 80 procent?

När laddtid för olika bilar beskrivs handlar det ofta om att ladda bilen till 80 procent. Tiden som anges har ofta just 80 % som riktmärke i sin jämförelse. Det viktigaste att ha koll på när man letar efter en tidsangivelse för hur lång laddtid man kan förvänta sig är storleken på bilens batteri samt effekten på laddaren. Dessa två faktorer kommer gemensamt avgöra hur snabbt, eller långsamt, det kommer gå att ladda elbilen. “Hur lång tid tar det att ladda upp en elbil” är med andra ord en fråga som inte har ett precist svar. 

Hur lång tid tar det att ladda en elbil med snabbladdare?

Många företag väljer idag att installera laddstolpar som ger möjlighet till så kallad “supersnabbladdning”. Detta just för att många bilägare lever stressiga liv där tid för att ladda bilen helt enkelt inte finns. Vetskapen om dessa snabbladdare är dock viktig när man funderar över frågan “hur långt tid tar det att ladda en elbil”. Priset för snabbladdning är något högre men gör så att elbilsägaren kan komma ut på vägarna igen på bara trettio minuter. Glädjande information för den som oroar sig för långa laddtider. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *