CHRISMASEVE

Hur många dagar till julafton är det nu igen?

Blogg

Kanske är det du själv som undrar, eller så är det barnen som inte kan sluta tjata. Men det är inte så ovanligt att frågan “hur många dagar är det kvar till julafton” upprepas gång på gång på gång runt om i Sveriges land. Det kan till och med börja frågas om detta 25 december – och då är svaret enkelt. Den 25 december är det 364 dagar kvar till julafton. 

Såvida det inte råkar vara skottår, alltså. Då är det 365 dagar kvar till julafton den 25 december. Fruktansvärda nyheter, med andra ord, för den som önskar att det skulle vara julafton nu, med en gång! Men det är ändå bättre, än svaret på frågan “hur många dagar är det kvar till julafton 2018, 2014, 2015 eller 2016?” 

Tidsresenärens svar på frågan om hur många dagar till julafton

Svunnen tid kommer nämligen aldrig mer igen. Passerade års julaftnar kommer aldrig åter, så länge som tekniken för tidsresor fortsätter att utvecklas i samma långsamma (obefintliga) takt som nu. Men så fort Elon Musk sätter siktet på historien istället för på rymden, kan det kanske börja hända grejer. Och då skulle julafton 2018 kunna vara redan i dag.

Så räknar du ut hur många dagar som är kvar till julafton

Men sannolikt vill du vet hur många dagar till julafton som det är kvar framåt i tiden, till det att julafton infaller just innevarande år. Det räknar du ut så här. Titta i en kalender, notera dagens datum. Räkna ut hur många dagar du har kvar i den månad som är nu. Räkna därefter ut hur många månader som är kvar till december, och vilka av dem som har 28, 30 respektive 31 dagar. 

Lägg ihop samtliga dagar i din nuvarande månad, med resultatet av alla dagar i månaderna innan december. Addera sedan 24 till summan du kom fram till, och voilà! Du har svaret på frågan om hur många dagar det är kvar till julafton. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *