Ondskan stream

Blogg Svenska filmer

Ondskan är en omtalad svensk dramafilm. När filmen först kom för snart 20 år sedan släpptes den först på bio och sedan på DVD. Men idag ser det annorlunda ut då de flesta föredrar att se film digitalt. Du kan bland annat hitta ondskan som stream. Men det kommer du att få veta lite mer om längre ner i den här artikeln.

Filmens handling

Innan du får reda på hur du kan gå tillväga för att hitta en stream på ondskan kan det vara intressant att veta vad filmen handlar om. Filmen är från början en bok skriven av Jan Guillou. Filmen utspelar sig i slutet på 1950-talet och vi får följa tonårskillen Erik som sedan pappans bortgång fått det allt svårare. Framför allt för att han blir misshandlad av sin styvfar och börjar själv att bli utåtagerande för att försöka hantera sitt dåliga mående. Han blir därför skickad till en internatskola. Men där blir det inte lättare och hans skolkamrater gör livet allt svårare för honom och han blir utsatt för kränkningar och misshandel.

Filmen fick ett flertal guldbaggar, den blev belönad som bästa film, bästa foto och bästa scenografi. Dessutom nominerades den för en Oscar i kategorin bästa utländska film och spred sig därmed över hela världen och är än idag en av de mest sedda svenska filmerna genom tiderna. Några av skådespelarna i filmen är Andreas Wilson, Gustaf Skarsgård, Marie Richardson, Johan Rabaeus och Linda Zilliacus. Filmens regissör heter Mikael Håfström.

Ondskan stream

För att streama ondskan kan du skaffa ett abonnemang på HBO, HBO max, Netflix, C more, comhem play eller Viaplay. Men den går även att hyra om du har Apple Play, viaplay, blockbuster eller SF anytime. Sedan kan du också köpa filmen. Då kan du till exempel använda dig utav SF anytime eller Apple Play. Om du har ett bibliotekskort kan du se filmen gratis via tjänsten cineasterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *