All of our heartbeats are connected through exploding stars

Blogg

Alla våra hjärtslag är anslutna genom exploderande stjärnor

Har du någonsin funderat över vad som faktiskt binder oss människor tillsammans? Intressant nog, det är inte bara våra gemensamma intressen, våra känslor eller våra ansträngningar för att upprätthålla vår mänsklighet. Vetenskapen tyder på att något så astronomiskt som exploderande stjärnor har en roll att spela. Ja, det stämmer – alla våra hjärtslag är anslutna genom exploderande stjärnor!

Hur är vi anslutna till stjärnorna?

Jo, det finns en fantastisk vetenskaplig princip som heter “stjärnans livscykel”. När en stjärna dör, exploderar den i en enorm, ljusstark och energifylld supernova. Denna explosion sprider stjärnans byggstenar i universum. Tänk dig att det oändliga universum som omringar oss, faktiskt innehåller byggstenarna av våra hjärtan – otroligt, eller hur?

Vad har detta att göra med våra hjärtslag?

Jo, de kemiska elementen som skapas under dessa stjärnexplosioner är faktiskt byggstenarna till allt biologiskt liv här på jorden. Faktum är att nästan alla element i våra kroppar, inklusive de i våra hjärtan, har sitt ursprung i hjärtat av exploderande stjärnor. Så, i en mycket verklig mening, är våra hjärtslag bokstavligen kopplade till stjärnorna.

Huvudelementen i mänskliga kroppen Procentuell fördelning Ursprung
Syre 65% Stjärnexplosioner
Kväve 18% Stjärnexplosioner
Kol 10% Stjärnexplosioner
Väte 10% Uppstod vid Big Bang

Så där har du det! Allt vi gör, allt vi är och allt vi kommer att bli, är svårt bundet till de exploderande stjärnorna ovan. Vi och hela universum är verkligen ett enda sammanhängande system. Så, nästa gång ditt hjärta slår, kom ihåg att varje hjärtslag är en påminnelse om vår djupgående, kosmiska koppling till universum, och att, i ordets mest bokstavliga mening, vi alla är stjär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *