Stream deck

Blogg

Med en stream deck kan du släppa lös din kreativitet inom streamingvärlden. Den är kompatibel med till exempel twitter, youtube, twitch och flera andra appar där du kan streama videoklipp. Det är helt enkelt en liten manick med olika slags funktioner som

Stream deck xl

Här får du en maxad upplevelse, med skarp upplösning och möjlighet till att anpassa ljus, växla scener, animationer och ljudeffekter som ökar kvaliteten på din streamade video. Här har du en högkvalitativ stream deck. Enligt flera är detta den bästa versionen, eftersom den har “extra allt”

Elgato stream deck

Den här stream deck funkar idealiskt för att styra din streaming, du kommer kunna ändra ljud, och scener och enkelt användas för snabbkommando mellan olika funktioner. Dessvärre, har det framkommit att lägsta ljusstyrkan på knapparna är något för hög. Enligt vissa, hade det varit bättre ifall det hade gått att dämpa belysningen ytterligare.

Dessutom finns det även en variant som heter stream deck mini. Även denna har samma funktioner som övriga, men i ett mindre format. Därav namnet. Den är liten och flexibel men har samma funktioner som de andra streaming decksen har.

Ifall du är osäker kring om du verkligen har behov av en streaming dock, bör du nog framförallt tänka kring hur viktigt det är för dig att streama högkvalitativt. Om du strävar efter att ha en stor skara tittare. Och ifall du anser att du vill ha en växande kanal för din streaming. Då är det klart värt att skaffa en streaming deck.

Är du däremot nybörjare, kanske du bör fundera lite på om det är värt att lägga ner pengar på att investera i en. Den enda skillnaden kring dessa enheter är helt enkelt storleken. Du knyter sedan allt sammans enkelt via en mjukvara och styr därefter via din streaming deck. Dessutom kan du, om du önskar spela upp eller pausa musik via spotify för att ge ytterligare ett exempel.

Däremot verkar det som att den största varianten, alltså stream deck xl är den mest populära varianten att ha. Eftersom den är störst till storleken, är det även den som kostar mest. Kontrollpanelen består på den största varianten av 15 olika slags anpassningsbara fysiska knappar.

Flera funktioner samtidigt

Genom att använda din streaming deck, kan du alltså använda flera funktioner på samma gång utan att behöva avsluta din spelsession. Du kan interagera med flera saker samtidigt, och detta gör ditt spelande/streamingen effektivare. Detta anser ju flera vara en praktisk sak, som förenklar det hela. För att ge några fler exempel kring dess funktioner kan du snabbt stänga av din webbkamera, och/eller stänga av ditt ljud när du ska göra något. Så som lämna rummet, gå och äta mat eller vad som helst.

Det är enkelt att ha alla dessa knappar och funktioner tillgängliga för att återgå till en chatt, ett spel eller växla mellan olika funktioner på ett snabbt och enkelt sätt. När du strävar efter effektivitet och full kontroll kring att växla mellan funktionerna, är detta en perfekt liten pryl att använda sig utav. Strävar du efter att navigera professionellt inom all slags streaming, så är detta verkligen något för dig. Sedan kan det vara värt att känna till att det finns en tjänst du kan prenumerera på via mobilen, som du betalar för via månad eller år. Då slipper du att ha den lilla enheten.

Redigera dina videos

Det är också bra att känna till att du kan använda din stream deck som verktyg till din videoredigering. Trimma början och slutet av din video, lägg till eller radera klipp du inte är nöjd med. Alltihop på ett väldigt enkelt sätt. Det tar inte lång tid att lära sig dess funktioner och när du väl är igång har du genast optimal kontroll över hela redigeringsprocessen.

Full kontroll

Du trycker på en tangent som startar en åtgärd, och sedan är det enkelt för dig att öppna en webbsida, komma åt filer, pausa din streaming, stänga av ditt ljud eller vad än du kan tänka dig. Detta ger dig således full kontroll kring det du gör. Några nackdelar är det knappast på tal om eftersom denna pryl mestadels förenklar, för allt som är nämnt här ovan. Om du är nyfiken finns det vidare information att tillgå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *