theater1

Einar Bredefeldt en stjärna med anorna i teaterhimlen

Blogg

Kanske kan man tycka att det räcker med att en bror i familjen håller på med teater. I andra familjer är det inte nog. Där vill alla tre syskonen vara stjärnor på teaterhimlen och lysa upp för alla andra teaterintresserade.

Snabbfakta om familjen Bredefeldt släktrelationer:

Gösta BredefeldtFar till Kim, Micael, Maria och Ellen. Farfar till Einar, Nora och Edvin. Bror till Hans.
Sara ArinaMamma till Kim och Micael. Farmor till Einar, Nora och Edvin
Hans BredefeldtBror till Gösta. Farbror till Kim, Micael, Maria och Ellen. 
Maria BredefeltSångpedagog och dotter till Gösta. Syster till Kim, Micael och Ellen.
Ellen BredefeltDotter till Gösta. Syster till Kim, Micael och Maria. 
Nora BredefeldtBarnbarn till Gösta och Sara. Syster till Einar och Edvin.
Einar BredefeldtBarnbarn till Gösta och Sara. Bror till Nora och Edvin.
Edvin BredefeldtBarnbarn till Gösta och Sara. Bror till Nora och Einar. 

Nora Bredefeldt och hennes syskon

De tre syskonen Einar Bredefeldt, Nora Bredefeldt och Edvin Bredefeldt är sprungna ur samma familj. Deras farmor och farfar var kända inom teatersverige. Sedan barnsben har de sprungit runt på teatrar. Det var kanske inte förstahandsvalet för någon av dem, men när de väl kom på att de ville arbeta med teater så var det en fullträff.

För Nora kom tanken på gymnasietiden när hon gick estetiskt program. Först hade hon funderat på den musikaliska banan men kommit fram till att teater var roligare. Efter gymnasietiden var det självklart att hon skulle utbilda sig i Malmö, på teaterhögskolan där.  

Syskonen Bredefeldts farfar var Gösta Bredefeldt, en välkänd aktör på de svenska teaterscenerna. Förutom teatersyskonen Bredefeldts pappa och hans helbror hade han ytterligare 2 barn. Det är de två döttrarna, Maria och Ellen Bredefeldt. Maria har dock valt liksom två av sina syskon, att inte stå på teaterscenen utan att satsa på en karriär som sångpedagog istället. Ellen, yngsta syskonet har även hon utbildat sig på teaterhögskolan men har i dag en annan civil karriär vid sidan om.

Hans Bredefeldt utbildade sig i Stockholm

Göstas bror, Hans Bredfeldt, var även han en skådespelare inom teaterväsendet. Så att barnbarn, eller brorsbarn om man så vill, valde en karriär på scenen är inte så konstigt. Att redan i barndomen få uppleva magin på teatern utvecklar verkligen ett barns fantasi. Det är dessutom lättare att ta till sig teatervärlden då. Steget till utbildning inom teater blir ganska kort för den som vill jobba med detta. 

Familjen Bredefeldts utbildningar:

  • Gösta Bredefeldt – Gösta Terserus teaterskola i Stockholm
  • Hans Bredefeldt – Statens Scenskola i Stockholm
  • Edvin Bredefeldt – Teaterhögskolan Malmö
  • Einar Bredefeldt – Teaterhögskolan Malmö
  • Nora Bredefeldt – Teaterhögskolan Malmö
  • Ellen Bredefeldt – Teaterhögskolan Göteborg

Av de tre syskonen Bredefeldt är det idag bara Einar som för närvarande har en agent kopplad till sig. Många artister, idrottsmän med flera tycker det är skönt att ha en agent. Det är många gånger en lättnad att låta någon annan sålla innan det kommer fram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *