Soda stream

Blogg

Om du tycker om kolsyrade drycker, antingen bara enkelt bubbelvatten eller helt enkelt läsk. Då är det helt perfekt att ha tillgång till en egen kolsyremaskin hemma. Dessutom är det både miljövänligt att skippa plastflaskorna du annars köper med dig hem, från affären. Sedan är det ju väldigt enkelt och går fort att använda din soda stream. Det finns många olika soda stream smaker, så du kan enkelt göra din egen favoritdryck hemma.

Det finns soda stream/kolsyremaskiner i olika prisklasser. Exempelvis soda stream aarke som är lite exklusivare, om du föredrar att lägga en lite större summa på din kolsyremaskin. Däremot får du ett perfekt resultat, oavsett vilken du använder. Tillsätt gas till din kolsyremaskin, och när det är färdigt är det enkelt att tillsätta valfri smakessens.

Mycket att välja på

Oavsett vilken smak du vill ha på din kolsyrade dryck, så finns det något för alla tycke och smaker. Exempelvis kan du tillsätta Pepsiessens, apelsin, 7Up och dessa finns i princip vilken livsmedelsbutik som helst. Du kan ju prova flera smaker, om du önskar. Annars är det ju enkelt ifall du redan vet vilken sort som är din favorit. Dessutom är detta mer ekonomiskt än att köpa hem färdig läsk i affären, eftersom en smakessens räcker till flera omgångar kolsyrat vatten. Om du istället föredrar smaksatt kolsyrat vatten, i stil med Ramlösa eller Loka eller annat, så finns det goda smaker att tillsätta istället. Dessutom kan du om du istället föredrar något enklare, tillsätta lite saft från en citron. Du har många olika möjligheter att själv smaksätta och piffa till ditt kolsyrade vatten. Föredrar du cola eller dr pepper finns det möjlighet att tillsätta de smakerna istället.

soda stream ica maxi

Oftast brukar du kunna köpa en sodastream på välsorterade och stora butiker så som Ica Maxi, eller andra butiker. Det medföljer flaska att fylla på vatten från kranen hemma i köket, för att sedan tillverka ditt egna kolsyrade vatten, enkelt och snabbt.

Du kommer därmed att spara pengar, och vara snäll mot miljön eftersom du slipper köpa läsk på pantflaskor i affären. När du köper en smakessens så räcker den till omkring 7-8 fulla flaskor med kolsyrat vatten. Så låt säga att du och familjen dricker läsk på lördagarna, då räcker det i omkring 2 månader.

En soda stream är alltså en smart investering, ur både miljö och plånbokssynpunkt. När din kolsyrepatron tagit slut, är det enkelt att fylla på den. Oftast går det att göra det i en vanlig livsmedelsbutik. Du behöver bara be om att få en påfylld. Sedan är det bara att fortsätta tillverka goda kolsyrade drycker. Det är ju perfekt att till exempel kunna göra eget kolsyrat vatten med smak, som måltidsdryck. Antingen att du tillsätter lite citronsaft, eller om du föredrar att lägga till en smak till. Eller om ni föredrar att ha lite läsk till fredagsmyset. Dessutom är en soda stream inte så stor, och tar inte mycket plats hemma. Därför kan du ha den framme på diskbänken, och den går att flytta över enkelt till exempelvis köksbordet för att snabbt kunna tillverka egen dryck.

Det finns flera olika typer av soda streams. Till exempel finns det jet, crystal och flera olika varianter. Samtliga är stilrena, och tar inte mycket plats. Eftersom de faktiskt är snygga, så passar de i de allra flesta kök.

Bjud gästerna på egentillverkad läsk

Det är helt perfekt att ha en soda stream hemma när du får gäster. Tänk så smidigt att snabbt kunna tillverka egen kolsyrad dryck eller läsk, där du sedan kan tillsätta valfri smaksättning. Det går fort att fylla flera flaskor, därmed kan ditt sällskap få välja själv vilken smak de föredrar. Därför är det värt att ha flera olika slags sorter tillgängliga hemma. Dessutom är det ju fritt fram att tillsätta sådant som bara ger ditt kolsyrade vatten ett litet lyft. Du kanske föredrar naturellt kolsyrat vatten. Då kan du exempelvis lägga i lite gurka, citron, eller varför inte lite bär som ger ifrån sig svag och mild smak? Oavsett vad du, dina gäster eller familjen föredrar så finns det massor med möjligheter att själv tillverka den dryck som önskas.

Du kan ju enkelt tillsätta den mix du vill, och därmed ha stor valfrihet. Därför är det helt klart värt att skaffa en soda stream.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *